Onze trainers

Onze trainers

 

Op dit moment zijn er 6 trainers actief bij Sam’s Gym. Samantha,  Coen,  Ellen, Jolanda, Jasper en Sandra. Op deze pagina kan je een stukje lezen over hun achtergrond als persoon en als trainer, hoe ze bij Sam’s Gym terecht zijn gekomen en wat hun specialisatie is. Zorg dat een trainer bij je past, dat hij of zij de benodigde diploma’s kan tonen en bepaal duidelijk je doel! De mailadressen staan er bij dus je kan gelijk contact leggen als je denkt dat je een match hebt, natuurlijk mag bellen ook!

Samantha


Ondertussen weet iedereen met een hart en liefde voor sport in omgeving Harderwijk wel wie Samantha is. Samantha is een spontane, enthousiaste verschijning en oprichter van Sam’s Gym die met haar brede glimlach menig sporthart heeft weten te veroveren. Ze staat voor kwaliteit, betrokkenheid en wil met haar visie iedereen aansporen om lekker te komen trainen.

Deze kwaliteit die zij nastreeft is onder andere terug te vinden in de scholing van hun trainers. Iedereen die bij Sam’s Gym training geeft is daarvoor opgeleid. Als je besluit kwaliteit te willen leveren in sport dan moet je daar als bedrijf in investeren. Dit kost tijd en geld, dit is dan ook de reden dat veel kwakzalvers zonder diploma in de sport actief zijn. Sam’s Gym gelooft in een geschoold bedrijf met verstand van zaken en investeert in opleidingen en cursussen.

Wil je meer lezen over Samantha, kijk dan op haar biografie via deze link

Samantha is gespecialiseerd in:

 • Kickboksen
 • Voeding (afvallen, aankomen, sportvoeding)
 • Personal Training
 • Fitness/krachttraining
 • Bootcamp
 • Zumba
 • Circuittraining
 • Sport/ontspanningsmassage

Wil je graag training van Samantha of heb je een andere vraag stuur dan een mail naar samantha@samsgym.nl met je vraag, of bel naar 0613033553

 

Coen


Coen is mede-eigenaar van Sam’s Gym en jarenlang de stille kracht geweest achter Sam’s Gym.  Nadat in 2017 bekend werd dat ze konden verhuizen naar een groter pand kreeg Coen meer de mogelijkheid op zich op de voorgrond te begeven. Coen heeft zich door de jaren goed ontwikkeld als trainer en heeft alle niveaus van de sportopleiding doorlopen.

Hieronder stelt hij zich aan je voor.

Ik ben Coen, geboren in ‘84, manager, fitness trainer, master trainer en personal trainer bij Sam’s Gym en de man van Sam. Op 4 juni geboren in Harderwijk en getogen onder de rook van Rotterdam en Amsterdam. Na een tijdje in Harderwijk te hebben gewoond terecht gekomen in Papendrecht bij mijn vader gebleven tot mijn 17e en op die leeftijd verhuisd naar Amsterdam om zelf te bepalen wat ik wilde met mijn toekomst. Na wat vakantiewerk op mijn 16e bij mijn vader -die een verhuur bedrijf had in Amsterdam-, besmet geraakt met het steigerbouw virus. Toen ik definitief naar Amsterdam verhuisde heb ik gekozen om vast in de steigerbouw te gaan werken en hier m’n brood mee te gaan verdienen. Ik kon alles kwijt in dit werk. Hoogte, gevaar, fysiek zwaar werk en het werken in de mooiste stad van Nederland gaven me de voldoening waar ik toen naar op zoek was. Uiteindelijk ben ik teruggegaan naar Harderwijk, waar ik Samantha ontmoette bij kickboksen. Wat een topper dacht ik, zelfde passie, zelfde power. Gewoon knallen! We zijn een goed team wat in staat is mooie dingen te creëren. Sam’s Gym zit vol in de groei en heeft de potentie om een hele grote naam te worden. Maar… we zullen altijd kwaliteit kiezen boven kwantiteit!

Sportief leven

Vanaf mijn 6e zat ik op voetbal bij VVOG in Harderwijk. Ik stroomde versnelt door naar de E1. Ik heb een half jaar E7 en een half jaar E4 gedaan waarna ik al mee kon doen ik de E1. We werden kampioen en het gevoel van winnen was geboren. Ik had al jong door dat ik voor liep op mijn leeftijdsgenootjes, ik had net als mijn broer talent en besteedde al mijn vrije uurtjes om beter en beter te worden.  Dit was niet onopgemerkt gebleven, het duurde niet lang voordat ik werd gescout. Niet minder dan Ajax had interesse om mij in de jeugd op te nemen. Een droom kwam uit ik mocht selectie gaan spelen. Helaas is dit avontuur gestrand door groeipijnen in mijn knieën, daarna ben ik gestopt met veldvoetbal. Vanaf mijn 20e samen met mijn broer in Amsterdam 2e divisie bij DVVA gespeeld. Voetbal is leidend geweest in mijn leven, maar ook andere sporten heb ik met veel plezier gedaan. Jiujitsu, kickboksen en kempo zijn andere sporten die ik heb met veel plezier heb beoefend. Sporten geeft naast een fysiek sterk lichaam wat meer aan kan dan wanneer je niet sport een leven waarin discipline en structuur centraal staan, dit houdt je alert, scherp en zorgt dat je lastige situaties in het dagelijkse leven kan overwinnen.

Voor nu geef ik personal, fitness en core (buikspier) trainingen. Ik ben voorstander om naast het fysiek sterker te maken van sporters ook het mentale aspect te belichten. Waarom geef je op? Waarom verkies je dagelijks chillen op de bank voor trainen? Waarom zeggen mensen dat ze geen tijd hebben om te sporten?Zonder mentale kracht, geen fysieke kracht. Een groot onderdeel van mijn trainingen bestaan uit het versterken van de romp en kern stabiliteit van het lichaam. Dit is je basis, je fundering en dus van groot belang als je een sterk lichaam wilt bouwen. Hier komt nog bij dat veel mensen een zittend beroep hebben wat funest is voor je onderrug en algehele conditie. Dit is juist de groep die extra aandacht nodig heeft. Kom langs voor een proefles, bel of mail me!

Let's go!

Coen is gespecialiseerd in:

 • Personal training
 • Periodiseren (plannen van trainingsperiodes voor sporters)
 • Fitness Training
 • Barbell training/powerliften
 • Groepstraining
 • Mentaal Coachen
 • Sportvoeding

                            

 

 

Wil je graag (personal) training van Coen of heb je een andere vraag stuur dan een mail naar coen@samsgym.nl met je vraag, of bel naar 0636103554

 

Ellen


Ellen is bij Sam’s Gym gestart als klant van Samantha en heeft de afgelopen jaren keihard gewerkt door middel van personal training en diverse groepstrainingen om weer fit te worden nadat ze een mindere periode heeft gehad waarin ze te zwaar werd. Ellen is spontaan, gezellig en houdt wel van een geintje. Ze heeft de ambities om bij Sam’s Gym verder te groeien als coach en trainer om anderen te helpen fit en sterk te worden. Hieronder stelt ze zich aan je voor!

Hoi!

Mijn naam is Ellen. Sommige mensen die kennen mij ook wel als El, ‘Bulk’, ‘die gewichtheffer’, sinds kort draag ik ook met trots de bijnaam BOTS (beast of the south) maar ik stel me graag even aan je voor als trainer bij Sam’s Gym.

Van kleins af aan ben ik altijd wel met sporten bezig geweest, vooral aan teamsporten zoals volleybal, hockey en softbal, maar ook tennis beleefde ik jaren lang plezier. Daarnaast is dans altijd mijn grote passie geweest. Als kind op ballet vervolgens door naar jazzballet. In de pubertijd ging dit over naar streetdance en hiphop. Tijdens mijn HBO opleiding (Culturele en maatschappelijke Vorming) was dans dan ook mijn hoofdvak en kan ik me geen leven meer zonder indenken.

Naast beweging stond vooral ook de Brabantse gezelligheid (ja, vandaar die zachte G) en de daarbij horende hapjes en drankjes centraal in mijn leven. In mei 2016 kwam ik daardoor ook bij Samantha terecht voor voedingsadvies en personal training. Mijn doel: ik wil een gezond en fit lichaam en weer alles kunnen doen wat ik wil.

Ondanks mijn liefde voor bewegen ben ik het grootste deel van mijn leven te zwaar geweest en ik begon op mij 11e al aan mijn eerste dieet. Jaren lang heb ik zoals zovelen  gejojood met mijn lichaam, het heeft best een tijd geduurd voor ik de stap durfde te zetten om op zoek te gaan naar een personal trainer. Gelukkig kwam ik in mijn zoektocht Sam’ s Gym tegen en voelde me bij Samantha vanaf moment één helemaal thuis en begrepen.

Met een voedingsschema, 1 uur personal training en een uur Zumba in de week begon ik aan een weg, waarvan ik niet wist dat dit in mijn baan zou eindigen. Gedurende een half jaar bij Sam was mijn trainingsschema al snel uitgebreid naar 5 dagen in de week sporten, soms meerdere lessen achter elkaar en heeft Sam een zaadje gepland om mijn Zumba papieren te halen. Deze haalde ik in februari 2017 en kon wanneer het nodig was een les overnemen. Mijn enthousiasme en discipline stopte niet en ik begon langzaam nog meer te lessen mee te volgen. Ik sportte 6 dagen in de week, het liefst 7, maar ik weet dat rust ook belangrijk is.

Vanaf september 2017 volg ik alle soorten lessen die Sam’s Gym aanbied (oké geen mommy workout 😉) en probeer ik mezelf zo allround mogelijk te trainen. Ondertussen was het plan er al van de uitbreiding van Sam’s Gym en ging ik in opleiding om mijn diploma te halen als fitness trainer, welke ik in november 2017 heb afgerond. In maart 2018 voegde ik er nog mijn Zumba Gold papiertje aan toe om ook Zumba voor beginners te geven.

Ondertussen ben ik sinds mijn start bij Samantha in 2016 ruim 40kg kwijt (still counting) en voel ik me gezonder en fitter dan ooit.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de kans krijg om bij Sam’s Gym les te geven en hopelijk mijn plezier in bewegen te delen met alle leden. Mocht je nog nieuwsgierig zijn naar meer verhalen of ervaringen mag je dat altijd aan me vragen.

Zie je in de Gym, beast mode on!

Ellen is gespecialiseerd in:

 • Fitness
 • Zware krachttraining/powerliften
 • Zumba
 • Zumba voor beginners

                         

Wil je graag les van Ellen of heb je een andere vraag stuur dan een mail naar samantha@samsgym.nl met je vraag, of bel naar 0613033553

Jasper


Jasper is onze nieuwe kickbokstrainer en stelt zich binnenkort aan je voor!

Jolanda


Jolanda beter bekend in de gym als 'jootje' is een vast gezicht geworden binnen de sportschool. Jolanda verzorgt de bootcamp trainingen en valt soms in bij andere lessen. Jolanda is een harde werker en verwacht dit ook van de groep waaraan ze les geeft. Hieronder stelt ze zich even aan je voor!

Hoi Hoi,

Ik ben Jolanda, geboren in "78 in Harderwijk. Moeder van twee toppers, Romy van 17 en Kim van 14. En ondertussen behoor ik tot de groep 40ers!!!

Ik heb in mijn jeugd altijd veel aan sport gedaan, voornamelijk teamsport( basketbal, volleybal enz). Dit stopte eigenlijk allemaal rond mijn 18de, toen ging ik fulltime werken en samenwonen. Rond 2010 ben ik begonnen met hardlopen samen met mijn vriendin, we liepen ongeveer 2x in de week ongeveer 10 km.

In september 2014 ben ik gaan sporten bij Samantha. Best wel even een stap, maar wat mij over de streep trok is het enthousiasme van Sam. Het fijne aan sporten bij Sam vind ik dat niemand daar komt om gezien te worden, maar dat ze komen om dat ze lekker willen sporten. In januari 2015 ben ik begonnen met voedingsadvies. Door de perfecte combinatie van sporten en voeding ben ik nu 10kg lichter het is nu 2018 en nog steeds zijn deze kilo's verleden tijd en dat is een heerlijk gevoel!!!! Van het bijna niet sporten naar een leven waar ik het sporten niet meer weg kan denken, een soort van verslaving, alleen dan wel een gezonde!

Sam vroeg aan mij of ik het leuk zou vinden om les te geven, ik moet wel eerlijk bekennen dat ik hierover heel lang heb nagedacht, vond het behoorlijk spannend allemaal. Ook hier heeft Sam mij enthousiast over weten te maken en mijn spanning weggenomen. Ben 1 April begonnen met de cursus Bootcamp trainer bij de AALO. Ik heb mijn certificaat gehaald en geef inmiddels de maandagochtend les van 9:00 tot 10:00(body workout) en op vrijdagochtend van 9:00 tot 10:00 bootcamp.

Ik vind het heerlijk om te doen, super om anderen net zo enthousiast te maken en te houden van de sport. Ik raad iedereen aan om te komen trainen bij Sam's Gym, want het is er anders dan de meeste sportscholen.

Ik vind het super tof dat ik bij Sam's Gym mag les geven en sporten natuurlijk. Ik hoop dat ik jullie heb geprikkeld na het lezen en dat ik jullie ga zien in de Gym!!!

En jullie weten het; NEVER SKIP A MONDAY

Jolanda is gespecialiseerd in:

 • Bootcamp training
 • Small group trainingen

Wil je graag les van Jolanda of heb je een andere vraag stuur dan een mail naar samantha@samsgym.nl met je vraag, of bel naar 0613033553

 

sandra


Sandra zorgt voor de kleintjes die in de kinderopvang blijven als papa of mama aan het sporten zijn. Sandra is echt het zonnetje in huis, met haar glimlach van oor tot oor maakt ze zich bij alle kindjes geliefd. ‘’Mama wanneer ga je weer sporten, ik wil naar Sandra’’, dit horen we regelmatig van onze leden. Als dat geen stok achter de deur is om te gaan trainen weten wij het ook niet meer!
Sandra verzorgt dus alles in de kinderopvang, sinds kort geeft ze ook de allerkleinste gymles bij Sam’s Playground. Hierin kan je kleine een uurtje sporten, waarbij je zelf ook mee mag doen!