Sam's Gym

HIIT Training Harderwijk

HIIT staat voor High Intensity Interval Training en wordt steeds populairder in Harderwijk. Meer en meer mensen ervaren de voordelen van HIIT, het grootste voordeel van HIIT training in Harderwijk bij Sam’s Gym is het fysiek resultaat wat je kan behalen in zeer korte tijd. Maar let op, HIIT Fitness is niet voor iedereen geschikt!

Met HIIT Fitness doe je namelijk op hoge intensiteit korte interval oefeningen tussen deze oefeningen door krijg je korte rust pauzes. Je dient dus een zekere mate van getraindheid te hebben voordat je met HIIT kunt beginnen. De reden dat we dit aanhalen is de blessuregevoeligheid die High Intensity Interval Trainingen met zich mee brengen.

Wij adviseren altijd een ruime warming up te doen om het lichaam op gebied van spieren, gewrichten en kraakbeen voor te bereiden op deze zware belasting. Daarnaast is het aan te raden HIIT bij sportschool Sam’s Gym te volgen met altijd minimaal één dag rust ertussen, dit om te zorgen dat de hersteltijd niet in gevaar komt! Doortrainen met spierpijn kan uiteindelijk zorgen voor een ophoping van zuren met vervelende peesontstekingen tot gevolg!

Is een HIIT Training voor jou geschikt?

Als je kiest voor HIIT bij sportschool Sam’s Gym in Harderwijk is het goed om te weten of HIIT echt iets voor jou is, of dat je beter kunt starten met een andere groepsles om een solide basis te leggen. We leggen hieronder kort uit wat de valkuilen zijn voor veel mensen die wij hebben gesproken over HIIT bij andere sportscholen en de voor en nadelen van deze leuke maar intensieve groepsles.

 • Ieder persoon die sport heeft een andere benadering nodig als het gaat om fit worden en blijven. Smeert mama nog je broodjes en doet ze je was, woon je nog thuis en heb je geen kinderen dan is jouw dagelijkse belastbaarheid anders dan een persoon met een drukke baan, 2 kinderen en eigen huis om te onderhouden. De eerste persoon kan lekker uitslapen en herstellen, het 2e voorbeeld moet ’s nachts eruit om de kids te helpen. Kijk dus goed wat voor jou van toepassing is om te besluiten of een HIIT Workout bij sportschool Sam’s Gym in Harderwijk wat voor je is!
 • Je gewicht bepaald voor een groot deel ook de mate van geschiktheid van HIIT training. Het extra lichaamsgewicht wat je gewrichten moeten opvangen bij bijvoorbeeld springoefeningen bij HIIT is iets om rekening mee te houden!
 • Met HIIT bereik je het meest als je redelijk tot goed getraind bent en de HIIT workout minimaal 2 keer per week kunt doen of als je het doet als aanvulling op een andere training om je vetverbranding een boost te geven. Let op dat je altijd minimaal één dag rust tussen je HIIT pakt!
 • Je leeftijd bepaald voor een groot deel ook de mate van geschiktheid van een HIIT workout. Dit heeft niet alléén te maken met de conditie van het hart en longen maar natuurlijk ook de aanwezigheid van kraakbeen in de gewrichten. Bedenk goed hoe jij er fysiek voor staat!
 • HIIT is een erg intensieve trainingsvorm en vraagt veel van je lichaam. Om op een veilige manier te trainen is voldoende ‘basisfitheid’ nodig. Deze basis kan ontbreken bij met name mensen met een inactieve leefstijl en/of een verhoogd risico op hart en vaatziekten. Zij kunnen dus beter niet zomaar aan HIIT beginnen. 

Ja! Ik schrijf me direct in!

Let’s Go!

Waarom HIIT Workout bij Sam’s Gym

Voor ons als sportschool in Harderwijk is het belangrijk om onze website bezoekers van degelijk, betrouwbaar en eerlijk advies te voorzien. Daarom hebben we de punten van aandacht benoemd van HIIT waar je rekening mee kan houden. Natuurlijk bieden wij geen HIIT aan als het alleen maar risico’s met zich mee zou brengen. Hieronder geven wij een korte toelichting waarom wij HIIT Workouts bij sportschool Sam’s Gym in Harderwijk aanbieden en het zo leuk is om te doen!

 • HIIT bij sportschool Sam’s Gym in Harderwijk is echt heel leuk om te doen, de rush van energie, kracht en snelheid die de HIIT met zich mee brengt is bijna (met uitzondering van onze bokszaktraining) in geen andere les te ervaren. 
 • HIIT zorgt voor een versnelde activatie van de vetverbranding, hoofdzakelijk omdat de intensiteit heel erg hoog is! Dus met HIIT training boek je snel resultaat als je ook in staat bent om ook op je voedingspatroon te letten.
 • In combinatie met een voedingsplan op maat bij Sam’s Gym van eigenaresse Samantha boek je met HIIT echt super snel resultaat als het gaat om reduceren van vetweefsel. (link voedingsadvies)
 • HIIT training bij Sportschool Sam’s Gym in Harderwijk duurt 45 minuten, van deze 45 zijn ongeveer 15 minuten warming up en cooling down. De HIIT zelf duurt dus slechts  30 minuten. Vanwege het belang van een goede warming up en cooling down bij HIIT hebben wij gekozen dit onderdeel te integreren in de lestijd! Deze training is vanwege de korte duur dus prima in te plannen voor mensen die geen tijd hebben om lang in sportschool aanwezig te zijn. Erin, eruit en door…
 • De variatie van onze HIIT Workouts bij Sam’s Gym is echt wel een pluspunt te noemen, het is echt nooit hetzelfde en gaat dus niet zo snel vervelen.
 • HIIT trainingen zorgen ervoor dat je mentaal ook sterker wordt, de wil om niet op te geven wanneer iets zwaar en heftig wordt, zal toenemen waardoor andere dingen in het leven als ‘makkelijker’ gezien gaan worden. Onze coaches trainen je natuurlijk ook op dit mentale aspect.
 • HIIT training bij sportschool Sam’s Gym in Harderwijk is zeker ook geschikt voor mensen die dat laatste beetje reserves willen verbranden. Lean worden zoals dat mooi wordt genoemd is een droom van velen, wij zijn gespecialiseerd in helpen en denken om jouw doelen te behalen.

Dus! Push die proefles button en kom HIIT knallen bij sportschool Sam’s Gym in Harderwijk!

Pssst... proeflesje?

Doe vrijblijvend mee met een gratis proefles en bekijk of het wat voor je is.

Tarieven HIIT training

PakketTarief
1x per week€39,50
Onbeperkt groepslessen + gratis kinderopvang€47,50
Onbeperkt groepslessen + gratis kinderopvang + Fitness€52,50

Weekrooster

Maandag
Tijd
Groep
19:00 - 19:45
16+ jaar
Woensdag
Tijd
Groep
19:00 - 19:45
16+ jaar
Vrijdag
Tijd
Groep
18:00 - 18:45
16+ jaar

Starten met HIIT training bij Sam’s Gym?

Hebben wij jou overtuigd om te starten met HIIT bij sportschool Sam’s Gym? Meld je dan direct aan bij ons! Je kunt bij ons altijd starten met een gratis proefles, maar je kunt je natuurlijk ook direct inschrijven. Wil je eerst meer informatie of een keer binnen komen kijken? Neem gerust contact op via 0613033553 of mail naar samantha@samsgym.nl. Start jouw fittere leven nu middels HIIT in Harderwijk, bij Sam’s Gym!